назад

Правопросвітницька робота Ямпільського бюро правової допомоги в у Імшанській загальноосвітній школі

ShM 170922 0122 вересня головний спеціаліст Ямпільського бюро правової допомоги Анна Куліш провела правопросвітницький захід у Імшанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів на тему «Правовий захист дітей та запобігання злочинності серед неповнолітніх».Фахівець бюро ознайомила учнів із чинною нормативно-правовою базою, зокрема Конвенцією ООН про права дитини, Законом України «Про охорону дитинства», Законом України «Про попередження насильства в сім’ї». Також школярів було проінформовано, з якого віку настає адміністративна та

кримінальна відповідальність, та як не бути втягнутим в злочинну діяльність. Крім того, було наголошено, у яких випадках здійснюється адміністративне затримання неповнолітніх та які заходи можуть застосовуватись до неповнолітніх. Учні були ознайомлені зі своїми правами у випадку притягнення їх до адміністративної відповідальності їх.

Додатково учням було надано інформацію про зміни, які було внесено до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Слід відмітити високий рівень знань та зацікавленість учнів при проведенні заходу.

По закінченні бесіди Анна Куліш роздала учням та їх класним керівникам буклети про Ямпільське бюро правової допомоги, а також повідомила телефони та режим роботи бюро.

До відома: для отримання безоплатної правової допомоги необхідно звертатися до Ямпільського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: Сумська обл. смт. Ямпіль, бульвар Ювілейний, 12, тел.: 05456-2-20-50.