назад
21.03.18

Правопросвітницькі лекції у Вишнівській ЗОШ № 4

    19.03.2018, у рамках правопросвітницького проекту «Я маю право!», для учнів 7-9 класів Вишнівської ЗОШ І-ІІІ ст № 4 начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Аліною Чубатенко та начальником відділу представництва Вишневського місцевого центру з надання БВПД Ярославом Іванчуком спільно з майором поліції сeктору превенції Києво-Святошинського ВП ГУНП в Київській області Вікторією Любич проведено лекції на теми: «Знай свої права», «Адміністрітивна та кримінальна відповідальність неповнолітніх».

    Під час лекцій школярам пояснили про відповідальність неповнолітніх за вчинення адміністративних проступків та види відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень. Розповіли про вік з якого настає кримінальна відповідальність неповнолітніх та малолітніх; про види злочинів за якими підлітки можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності. Роз’яснили про відмінність таких злочинів як крадіжка і грабіж, хуліганство та бандитизм, пояснили про відповідальність за умисне знищення або пошкодження майна, за нанесення тяжких та середньої тяжкості тілесні ушкодження та інші питання. Крім того, проведено профілактичну бесіду з дітьми, які не додержуються дисципліни в школі та схильні до дрібних порушень, розповіли про обов’язки виконання внутрішнього розпорядку школи та правила поведінки в навчальному закладі.

    У ході лекцій учням були роздані інформаційні матеріали зокрема плакати, буклети та брошури за темами проекту «Я МАЮ ПРАВО!» і системи «БВПД».