назад

Проведена лекція для студентів Комунального вищого навчального закладу Київської обласної ради «Білоцерківського гуманітарно- педагогічного коледжу»

    20.03.2018, в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право» для студентів 101 та 201 СР груп Комунального вищого навчального закладу Київської обласної ради «Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу» заступником начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги О.В. Кузьомко та головним спеціалістом відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області В.В. Перебийносом проведено лекцію на тему: «Насильство в сімʼї».

    Лекція проведена з метою формування у студентів правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню їх рівня знань та поінформованості щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України.

    На лекції зі студентами обговорені питання надання правової допомоги: хто має право на допомогу та як її отримати. Також молодих людей було проінформовано, як і куди звертатися за допомогою, якщо над Вами або над Вашими знайомими трапляються випадки насильства, та надані контактні дані національної «гарячої лінії» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації, національної дитячої «гарячої лінії» та мережі центрів і бюро правової допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

    Наприкінці лекції майбутні педагоги переглянули соціальний ролик щодо попередження насилля в родині.
    Після завершення лекції студентам були роздані інформаційні матеріали, зокрема плакати, буклети та брошури за темами проекту «Я МАЮ ПРАВО».