назад

Правопросвітницькі заходи до Дня боротьби із торгівлею людьми

Золотоніський МЦ Проти торгівлі людьми518 жовтня 2018 року задля ознайомлення молоді з проблемою торгівлі людьми та з метою запобігання цьому явищу фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з сектором у справах молоді та спорту райдержадміністрації та районним центром соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді проведено інформаційну презентацію «Попередження торгівлі людьми у громаді» для старшокласників Благодатнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ім. Г.П. Берези Золотоніської районної ради.

Учнів 10-11 класів та педагогів школи поінформовано, що торгівля людьми – це сукупність ознак: вербування, перевезення, передача, продаж, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу, використання шантажу, погроз, насильства. Ознайомлено із чинним законодавством у сфері протидії торгівлі людьми, міфами та фактами про це явище та телефонами і адресами служб, до яких можна звернутися за допомогою.

Золотоніський МЦ Проти торгівлі людьми2

Цього ж дня фахівцями центру проведено міні-тренінг для школярів 9-10 класів Золотоніської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 щодо попередження різних форм експлуатації та рабства у наш час. Увагу акцентовано на тому, як подолати проблему торгівлі людьми в суспільстві загалом та самому не стати «живим товаром».

Золотоніський МЦ Проти торгівлі людьми4

метою підвищити рівень поінформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми і привертати увагу до тяжкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від цього злочину, правники місцевого центру спільно з колегами, педагогами та учнівською молоддю міста Золотоноша та Золотоніського району долучилися до Всеукраїнської акції «Хода за свободу».