назад

Пробація та безоплатна правова допомога — співпраця для захисту прав засуджених

пробація16 жовтня 2018 року фахівцями Черкаського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено робочу зустріч із працівниками філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області. Обговорено питання утворення та організації роботи дистанційних пунктів в установах виконання покарань, доступ засуджених до установ системи БПД та реалізацію права осіб, позбавлених волі, на безоплатну правову допомогу.

У ході зустрічі забезпечено роботу дистанційного пункту консультування. Надано фахові роз’яснення щодо встановлення права власності на нерухоме майно, порядок отримання паспорту громадянина України у разі його втрати, визначення місця проживання дитини у разі розірвання шлюбу та інше. Поширено роздаткові матеріали з інформацією про порядок отримання безоплатної правової допомоги та контактами Центру. Так, реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу можна у Черкаському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться  за адресою: м. Черкаси, вул. Гоголя 221, тел: (0472) 33 32 28.

Нагадуємо, 17 вересня 2018 року між Координаційним центром з надання правової допомоги та Адміністрацією Державної кримінально-виконавчої служби України, Державною установою «Центр пробації» було укладено Меморандум про співпрацю, метою якого є консолідація зусиль сторін, спрямованих на співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги особам, які відбувають покарання у виді позбавлення або обмеження волі, тримаються під вартою в місцях попереднього ув’язнення або перебувають на обліку в уповноважених органах з питань пробації.

КВІ