назад
07.11.17

Правопросвітницькі заходи на території с. Сопич Глухівського району

ShM 171103 00 3 листопада начальник Глухівське бюро правової допомоги Богдан Балицький завітав до с. Сопич, Глухівського району    з метою     проведення  інформування громад про розширення можливостей з надання безоплатної   правової допомоги .

Під час заходу для мешканців села було  висвітлено питання діяльності Глухівського бюро правової допомоги та  порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Також було обговорено питання прийняття спадщини у складі якої є нерухоме майно, але відсутні у спадкоємців правовстановлюючі документи на майно.

«Першою та основною проблемою є недбальство спадкодавця , який збудував будинок з дозволу сільської ради, але не оформив документів, що підтверджують право власності на майно. При оформленні спадщини на будинок, збудований у минулому, застосовується закон, який діяв на час виникнення права власності на нього у спадкодавця та на час відкриття спадщини. Виникнення права власності на будинки до набрання чинності Цивільним кодексом України  та Закон України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» не залежно від державної реєстрації права власності на нерухоме майно. Тому суд встановлює належність правовстановлюючих документів на будинок відповідно до закону, який був чинним на час набуття права власності (на час закінчення будівництва),- наголосив   начальник Глухівського бюро правової допомоги Богдан Балицький.

ShM 171103 01

Під час бесіди з головою  сільської ради було обговорено питання щодо запровадження та відкриття на базі сільської ради дистанційного пункту консультування за допомогою Skype – зв’язку  для покращення та швидкого доступу безоплатної правової допомогою жителів с. Сопич.

По закінченню заходу голова Сопицької сільської ради Василь Тимофійович   наголосив, що спільні  дії стануть  важливим кроком тому, що разом можна забезпечити більш розширений доступ для людей щодо вирішення їх важливих проблем на юридичному рівні.

ShM 171103 02

Наприкінці заходу усім присутнім надано інформаційні матеріали з контактними даними Глухівське бюро правової допомоги, інформаційні матеріали щодо порядку вступу в спадщину та спадкові черги за законом.

 

Звертатися за правовою допомогою жителям м. Глухів та Глухівського району можна за адресою: вул. Шевченка, 4, м. Глухів.

Телефон: (05444) 7-07-20, Глухівське бюро правової допомоги.