назад

Правопросвітницькі заходи у рамках Всеукраїнського тижня права проводять фахівці системи БПД на Закарпатті

  016    6 грудня, в рамках Всеукраїнського тижня права та згідно договору про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Закарпатським обласним центром зайнятості, начальник відділу представництва Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Галина Скочиляс та провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Ужгородського міського центру зайнятості Ольга Михаць провели урок права для учнів-старшокласників Багатопрофільного ліцею «Інтелект» – Ужгородської ЗОШ № 11.

    Ольга Михаць розповіла школярам, які поглиблено вивчають предмет правознавства, про особливості дитячого працевлаштування в Україні. Фахівець поінформувала учнів, що працевлаштування неповнолітніх здійснюється виключно на підставі письмового трудового договору, а також розповіла про вік, з якого можуть працювати діти, робочий час, відпустку і т.ін., наголосивши при цьому на ризиках, які чекають на дітей, які вирішили працевлаштуватись. Фахівець також роздала школярам інформаційні матеріали про дитяче працевлаштування та запросила бажаючих звертатися до фахівців центру, якщо у них виникнуть питання.

  004    Галина Скочиляс поспілкувалася із старшокласниками на тему права людини,  розповіла  їм про основні права, наголосивши, що всі вони захищені Конституцією України. Також Г.Скочиляс зазначила, що окрім прав кожна людина має і обов’язки, які вона повинна виконувати. Особливий інтерес у школярів викликала інформація про те, як діти можуть захищати свої права та протистояти насильству, у тому числі, домашньому. Також фахівець наголосила, що це дуже  важливо – знати свої права, адже незнання прав може призвести до неприємних наслідків. Після жвавої дискусії Галина Скочиляс поінформувала старшокласників, що звернутися за правовою допомогою вони можуть до Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної  правової допомоги, а також в інші структурні підрозділи системи безоплатної правової допомоги на Закарпатті.

  016

   012