назад

Ветаранам АТО – повагу, турботу та допомогу

PM765image002 1


Бердянський адвокат Вікторія Кривякіна відстояла право ветерана Антитерористичної операції на призначення дострокової пенсії за віком.

       Нажаль не всі державні органи та установи, які покликані встановлювати та захищати соціальні гарантії громадян, виконують зазначену функцію. Досить часто, на практиці, в таких організаціях людина стикається з непорозумінням, небажанням розібратися в ситуації та, як результат, відмовою у вирішенні її питання.

       Так сталося і з клієнтом Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, учасником бойових дій на сході нашої країни, який звернувся до Бердянського управління пенсійного фонду щодо призначення дострокової пенсії за віком. Замість того, щоб допомогти людині в її законному праві на оформлення пенсії, співробітники державної установи стали затягувати відповідну процедуру, вимагаючи додаткові довідки та документи, які б засвідчували період участі особи в бойових діях на сході.

       Результатом зазначеної бюрократичної тяганини, не зважаючи на подання чоловіком всіх необхідних документів, стала відмова Бердянського управління пенсійного фонду в його прагненні скористатися законним правом на призначення дострокової пенсії .

       В громадській організації «Товариство ветеранів АТО», з якою Бердянський МЦ пов’язують тісні та партнерські відносини порадили своєму побратиму звернутися до центру та скористатися можливістю захисту своїх прав.

       21Підтвердивши відповідний статус та надавши необхідні документи до центру з надання БВПД, було прийнято рішення про надання ветерану АТО безоплатної вторинної правової допомоги. На підставі доручення від 23.05.2016 року № 134, виданого Бердянським МЦ адвокату Вікторії Кривякіній, було підготовлено та подано адміністративний позов на незаконні дії Бердянського управління пенсійного фонду.

       Вдало побудована стратегія судового процесу, яку обрала адвокат та беззаперечне обґрунтування законних прав клієнта зробили свою справу. 16 листопада 2016 року Бердянським міськрайонним судом було винесене рішення, щодо визнання протиправними дії Бердянського управління пенсійного фонду. Окрім цього, суд зобов’язав державну установу призначити та виплачувати дострокову пенсію.

       Колектив Бердянського місцевого центру висловлює щиру вдячність адвокату Вікторії Кривякіній за професійний та фаховий підхід у вирішенні зазначеного питання.

 

       Нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8, 1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, (095) 020-99-18, (096) 007-99-09,

ел.пошта: berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, Skype: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно)