назад

Знайомимо учнів та педагогів музичної школи із системою прав людини та громадянина

2016 12 07 R1До Всеукраїнського тижня права учнів та педагогів Чернівецької музичної школи № 1 поінформували про систему прав і свобод людини та громадянина, гарантії реалізації цих прав та способи їх захисту.

Захід проведено 6 грудня 2016 року у приміщені Чернівецької музичної школи № 1, що по вул. О. Кобилянської, 27 в м. Чернівці.

Презентацію тематичного заходу провела заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Жанна Патєхіна.

2016 12 07 R2Що розуміється під поняттям «права людини», яке нормативне підґрунтя реалізації та захисту громадянами своїх прав, конституційні гарантії права на правову допомогу та, власне, функціонування системи безоплатної правової допомоги, яка працює на захисті прав громадян, розповіла присутнім Жанна Патєхіна.

Особливу увагу представник системи безоплатної правової допомоги регіону зосередила на важливості розмежування первинної та вторинної видів безоплатної правової допомоги, в рамках яких громадяни отримують різні правові послуги, а також на різниці функціональних повноважень регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги області щодо надання громадянам безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних, цивільних та адміністративних справах.

Також учасників заходу було ознайомлено із основними етапами впровадження та функціонування системи безоплатної правової допомоги як в Україні загалом, так і в Чернівецькій області зокрема, розвитку цієї системи та розширення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, можливість отримати правову інформацію, консультацію чи роз’яснення в он-лайн режимі, з використанням телефонного зв’язку, зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103, скайп-зв’язку, а також безпосередньо звернувшись до фахівців структурних підрозділів системи безоплатної правової допомоги краю.

Окрім цього, Жанна Патєхіна розповіла про початок співпраці, напрямки та особливості діяльності уповноважених представників, які забезпечують дотримання прав громадян у Чернівецькій області, надала відповідну довідкову та контактну інформацію.

Наприкінці лекції було обговорено питання та досягнуто згоди щодо розвитку подальшої співпраці, проведення спільних тематичних зустрічей, забезпечення роботи виїзних консультаційних пунктів безоплатної правової допомоги на базі Чернівецької музичної школи № 1 та організації інших інформаційних заходів.