назад

Правопросвітницькі заходи в рамках Всеукраїнського тижня права

60-1З нагоди Всеукраїнського тижня права працівниками Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги проведено заходи, завдяки яким неповнолітні мали змогу більше дізнатись про свої права та обов’язки.

04 грудня 2017 року начальник Сокирянського бюро правової допомоги Олександр Хорошенюк провів відеоурок для студентів Сокирянського вищого професійного училища на тему: “Неповнолітні в’язні”. Фахівець безоплатної правової допомоги пояснив присутнім, за які злочини підлітків можуть притягнути до кримінальної відповідальності. Окрім того, присутнім показали повчальний документальний фільм про життя неповнолітніх дітей в колоніях. «Перед законом всі рівні і кожен має відповідати за свої вчинки», – наголосив начальник Сокирянського бюро правової допомоги.

 

5 грудня 2017 року фахівець системи безоплатної правової допомоги провела лекцію для учнів Кельменецького ліцею на тему: «Подорож країною Права». У формі гри школярі дізнавались про свої права, із задоволенням відповідали на запитання та розв’язували правові задачі. Також головний спеціаліст Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Альона Луцик розповіла школярам, що кожен українець має право на безоплатну первинну правову допомогу.

60-3

6 грудня 2017 року фахівець системи безоплатної правової допомоги організувала круглий стіл з учнями 10-11 класів Новодністровської гімназії на тему: “Людина – найвища цінність держави”. Захід проводився спільно з представниками поліції. По завершенню головний спеціаліст Новодністровського бюро правової допомоги Ольга Петращук надала студентам контактну інформацію та інформаційні буклети.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9, тел. (0 3732) 2-02-01.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).