назад

Правопросвітницький семінар для людей з вадами зору

DSC 004426 липня 2016 року у Луцькому районному будинку культури пройшов правопросвітницький семінар на тему: «Реалізація прав та свобод незрячими», присвячений покращенню поінформованості осіб з вадами зору стосовно реалізації їх прав та свобод. Захід організований Волинською обласною організацію Українського товариства сліпих спільно з Волинським фондом соціального захисту населення.

У семінарі взяли участь представники Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою інформування учасників заходу про право на послуги адвоката за рахунок держави.
Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами безоплатної первинної правової допомоги Луцького місцевого центру Світлана Прус розповіла присутнім про поняття вторинної та первинної правової допомоги, порядок та процедуру отримання послуг адвоката за державний кошт, ознайомила з переліком категорій населення, котрі мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, а також поділилася успішним досвідом Центру в частині надання правової допомоги людям з обмеженими фізичними можливостями.
По завершенню доповіді громадянам з вадами зору були роздані буклети «Що таке безоплатна правова допомога та як її отримати?», а також озвучено контактні дані Луцького місцевого центру з надання БВПД.

DSC 0044

DSC 0041

DSC 0042

Довідково:
• Волинська обласна організація Українського товариства сліпих (ВОО УТоС) включає в себе 8 первинних осередків, де стоять на обліку 1899 членів товариства.
• У Волинській області проживає понад 400 дітей з глибокими порушеннями зору.