назад

Виїзний консультативний пункт Тростянеччини

Представники Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели виїзний прийом та обговорили умови підписання Меморандуму про співпрацю.

Юристи Охтирського місцевого центру з надання БВПД здійснили виїзний прийом у м. Тростянець. Під час нього клієнти зверталися з такими питаннями: посвідчення нотаріальної довіреності, виділення частки нерухомого майна, погашення банківського кредиту тощо. 

Цього ж дня головний спеціаліст відділу правової інформації та консультації Олена Горбушко та Іван Острих завітали до Тростянецького районного центру зайнятості з метою обговорення умов підписання Меморандуму про співпрацю. Працівникам будинку праці донесли до відома, що з 1 вересня новостворені бюро правової допомоги долучаться до вже створених центрів безоплатної правової допомоги, охопивши таким чином всю Україну до рівня районних центрів та міст обласного підпорядкування.

Присутнім повідомили інформацію про наказ Міністерства юстиції України «Про запровадження пiлотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» від 17 червня 2016 року №1717/5, за яким на Охтирський місцевий центр з надання БВПД покладено повноваження, які стосуються прийняття заяв громадян щодо громадських організацій та видачі відповідних свідоцтв.

Нагадаємо, отримати безоплатну вторинну правову допомогу найбільш незахищені верстви населення (інваліди, малозабезпечені особи, діти-сироти, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи) у Сумській області мають змогу, звернувшись до  центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Там же ви можете отримати й первинну правовому допомогу, що включає такі види послуг: надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань тощо.