назад
09.12.19

Правопросвітницький захід для учасників освітнього процесу

9 грудня, в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право», з метою інформування учасників освітнього процесу щодо права на отримання безоплатної правової допомоги, заступником начальника відділу «Жашківське бюро правової допомоги» Уманського місцевого центру з надання БВПД Аллою Лавренюк, спільно з дільничними офіцерами сектору превенції Жашківського відділення Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області Сергієм Кривосаром та Максимом Пущиком проведено правовий урок для школярів Жашківської ЗОШ I-III ст. № 4.
Працівник бюро ознайомила школярів з основними положеннями Конвенції ООН з прав дитини, ратифікованою постановою ВРУ у 1991 році, що набула чинності 27.09.1991, а також Закону України «Про охорону дитинства». Увагу школярів зосередили на проблемі булінгу в Україні, переглянули відеоролики на цю тему, обговорили варіанти протидії насиллю в школі.
Діти дізнались, що таке первинна та вторинна правова допомога, як працює бюро правової допомоги та які правові проблеми громадян ця установа спроможна вирішити.
Крім того, школярів та педагогічний колектив поінформували про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!». З метою отримання додаткової інформації учням запропонували відвідати відповідні електронні ресурси, де вони зможуть отримати чимало корисної правової інформації.
Наприкінці заходу розповсюджено тематичні буклети: «Безоплатна правова допомога», «Твої права – твій надійний захист. Правові орієнтири для кожної дитини».