назад

Правопросвітницький захід для учнів Чернівецького ліцею №2

105-113 березня 2018 року директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Аліна Зузуля в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО» провели правопросвітницький захід для учнів 10-11 класів Чернівецького ліцею №2 на тему «Правова допомога. Захист прав людини».

Директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги розповів учням про основні завдання та цілі системи безоплатної правової допомоги; надав роз’яснення про види правових послуг, які пропонує Чернівецький місцевий центр; окреслив поняття первинної та вторинної правової допомоги та поінформував про категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Учнів ознайомили з положеннями Конституції України, механізмами захисту прав та інтересів людини.

105-2

Присутні дізналися також про основні засади правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого – покращити обізнаність українців про їхні права, підвищити юридичну грамотність громадян та сформувати нову правову культуру в суспільстві.

«Всі без винятку громадяни України мають право на безоплатну первинну правову допомогу, – наголосив Сергій Мінтенко. – Також Законом України «Про безоплатну правову допомогу» встановлено перелік категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу».

Учні виявили неабиякий інтерес до теми обговорення та зацікавилися можливими варіантами вирішення різноманітних питань та ситуацій, які виникають у їхньому житті. Захід був спрямований не лише на інформування дітей про систему безоплатної правової допомоги, а й мав на меті надання конкретних практичних порад у сфері захисту порушених прав.

На завершення керівництво ліцею та директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко домовились про проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення правової освіти ліцеїстів.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м.Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).