назад

Правопросвітницький захід спільно з патрульною поліцією міста Луцька

20180222 13222322 лютого 2018 року працівники системи безоплатної правової допомоги в рамках проведення «Дня патрульного поліцейського» спільно з представниками патрульної поліції міста Луцька у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва провели правопросвітницький захід для учнів Луцького центру професійно-технічної освіти.

Участь у проведенні заходу взяли директор Луцького місцевого центру з надання БВПД Ольга Кудрицька, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Луцького місцевого центру Людмила Носкова, начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Андрій Петрик, інспектор патрульної поліції зі зв’язків із громадськістю, лейтенант поліції Управління патрульної поліції у місті Луцьку Ольга Шмігель та патрульні поліцейські Андрій Хроль, Юрій Махновець і Олександр Влодарчик.

Тематична зустріч із назвою «Особиста безпека» розпочалася з виступу лейтенанта Ольги Шмігель, котра, продемонструвавши соціальні відеоролики Міністерства внутрішніх справ України, закликала учасників заходу бути не лише законослухняними, але й не залишатися байдужими до тих подій, які відбувається навколо нас. Наголосила на тому, що відповідальність за безпеку у суспільстві несе особисто кожен громадянин, тому дуже важливо не бути осторонь, а у випадках, коли самі не можемо запобігти скоєнню правопорушення, повідомляти про це поліцію.

20180222 122851

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Луцького місцевого центру з надання БВПД Людмила Носкова продемонструвала школярам анімаційний фільм «Ти і поліція» виробництва студії з правозахисною орієнтацією RealStoriesProducton. Мультфільм охоплює найбільш поширені ситуації, з якими може зіткнутися підліток у своєму спілкуванні з поліцією та вчить, як діяти у конкретних випадках на прикладах героїв анімаційної стрічки.

Завдяки фаховим коментарям та роз’ясненням директора Луцького місцевого центру з надання БВПД Ольги Кудрицької й обговоренню продемонстрованих у мультфільмі ситуацій спільно з патрульними поліцейськими, учні зрозуміли, чи варто відчиняти незнайомцям двері за відсутності у домі дорослих, навіть, якщо вони у формі поліцейських, ходити на допити без батьків і як правильно поводитись з представниками поліції під час адміністративного затримання.

20180222 130753

Начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Андрій Петрик наголосив присутнім, що завдяки прийняттю Закону України «Про безоплатну правову допомогу» та відкриттю центрів з надання БВПД у державі був вироблений механізм реалізації конституційного права українців на професійну правничу допомогу. Окреслив присутнім мережу установ системи безоплатної правової допомоги області та ознайомив учнів з основними функціями центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги.

Учасників заходу також поінформовано про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та участь у ньому системи безоплатної правової допомоги.

20180222 131457

Вкінці заходу присутнім було роздано інформаційні флаєри «Якщо тебе затримала поліція?», буклети про безоплатну правову допомогу та листівки з коротким описом основних функцій центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги і їхніми контактними даними, а також інформаційні матеріали із циклу «Я МАЮ ПРАВО!», зокрема буклети «Вимагають хабар за іспит чи навчання? Захищай свої права!».

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, тел. (0332) 77-07-17, е-mail:lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua