назад

Правопросвітницький захід та виїзний прийом громадян провели фахівці системи БПД на Берегівщині

Bereiv   24 квітня директор Мукачівського МЦ Костянтин Молнар, головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Оксана Задна та головний спеціаліст відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Тетяна Гурзан провели правопросвітницький захід для соціальних працівників сіл Берегівського району.

  Фахівці поінформували присутніх про доступ до безоплатної правової допомоги, роз’яснили відмінність між первинною та вторинною правовою допомогою, хто має право на її отримання та куди звертатися.
   Також фахівці провели виїзний прийом громадян у с. Боржава Берегівського району. П’ятеро місцевих мешканців звернулося з питань отримання матеріальної допомоги на дитину, порядку позбавлення батьківських прав, отримання статусу ВПО, оформлення субсидії та перерахування пенсії. Всі отримали кваліфіковані юридичні консультації та інформаційні буклети. Також фахівці поінформували присутніх про реалізацію Всеукраїнського просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та поширили буклети, розроблені в рамках цього проекту, з актуальних питань: “Не знаєш як оформити субсидію?”, «Не знаєш як вирішити спір» .
    Цього ж дня Тетяна Гурзан провела моніторинг діяльності Берегівського бюро правової допомоги.