назад

Правопросвітницький захід в дошкільному навчальному закладі на Шосткинщині

ShM 180206 21Виховання громадян у дусі поваги до права, інформування про їх права та можливості їх реалізації є одним із першочергових завдання системи безоплатної правової допомоги. Інформаційна робота населення про правові норми проводиться постійно і розпочинається ще з дошкільних навчальних закладів, де фахівці місцевого центру з надання БВПД постійно проводять ознайомлення найменших громадян нашої держави з правом в ігрових та інших доступних для них формах. Відповідні заходи щодо особливостей ознайомлення дітей з правом проводяться також і для педагогічних працівників ДНЗ у ході яких, також  інформують про свою діяльність.

Так, 6 лютого начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна відвідала дошкільний навчальний заклад «Теремок».

Для керівництва та колективу закладу працівник центру Юлія Зацаринна провела правопросвітницьку бесіду, присвячену популяризації системи безоплатної правової допомоги. Розповіла про те, що являє собою безоплатна первинна і вторинна правова допомога, перелік послуг, які можуть отримати громадяни, звернувшись до установ БПД, а також про те, як отримати адвоката за рахунок держави та хто має право на його послуги.

ShM 180206 22

«Адвокату потрібно працювати і вдень, і вночі. Негайно вирішувати велику кількість конфліктних ситуацій. Під час роботи з клієнтами, адвокат повинен освоїти і професію психолога, адже до кожного з клієнтів потрібно знайти підхід», – наголосила Юлія Зацаринна.

Поспілкувавшись із завідуючою  ДНЗ «Теремок» Ольгою Бурнатною, інтегратор запросила керівництво і працівників дошкільного навчального закладу інформувати батьків дітей, що відвідують дитсадок, про можливість скористатися послугами системи безоплатної правової допомоги з будь-яких правових питань.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел.
(05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.