назад

Адвокат оскаржила бездіяльність органів досудового розслідування і допомогла матері відкрити кримінальне провадження за фактом загибелі сина

1Адвокат Анна Кузнєцова отримала 20 грудня 2017 року доручення Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги №МЦ1-960. Син  клієнтки при житті мав психічне захворювання та проходив постійне лікування. Під час останнього відвідування лікаря, той некоректно виражався на адресу свого пацієнта, заперечував його психічний розлад, хоча був попереджений, що той мав суїцидальні нахили. Після відвідування лікаря, жінка побачила пригнічений психічний стан сина і наступного дня знайшла його мертвим.

       Спеціальною комісією встановлено, що лікарем-психіатром було порушено нормативні та професійні норми, що й призвело до самогубства, але громадянці відмовлено у реєстрації  в ЄРДР через відсутність ознак кримінального правопорушення.

       Адвокатом була оскаржена бездіяльність органів досудового розслідування  в судовому порядку. Рішенням суду бездіяльність Олександрівського відділу поліції визнана протиправною, а органи досудового слідства були зобов’язані  внести данні щодо правопорушення в ЄРДР.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

Перший запорізькій місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд. 77, 2-й поверх, тел. (061) 764-60-77, ел.адреса:  zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.gov.ua