назад

Правопросвітництво членів громадської організації «Спілка ветеранів АТО»

OkM 170203  13 лютого 2017 року начальник Тростянецького бюро правової допомоги Борис КОЗЛОВСЬКИЙ провів робочу зустріч із членами громадської організації «Спілка ветеранів АТО». Захід відбувся з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги для ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Голові спілки Сергію САМОЙЛЕНКО розповіли про основні завдання та послуги, які можна отримати у бюро, поінформували про безоплатну первинну та вторинну правову допомогу та порядок її одержання.

Також Борис КОЗЛОВСЬКИЙ наголосив на основних змінах у законодавстві «Про безоплатну правову допомогу», які набрали чинності з 5 січня 2017 року,  і суттєво розширили коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. «Це стосується  внутрішньо переміщених осіб та осіб, які до сьогодні лише претендували на отримання такого статусу, осіб, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій, а також іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Цим категоріям громадян надаватиметься правова допомога не лише з питань їх соціального захисту, як це було до прийняття зазначених змін, а й з будь-яких інших правових питань», – додав начальник Тростянецького бюро правової допомоги.

OkM 170203  3

 

Також він залишив візитки із зазначенням координат Тростянецького бюро правової допомоги: м. Тростянець, вул. Л.Татаренка, 4 т. (05458) 6-60-52.