назад

Правопросвітництво для безробітних

zs

У рамках співпраці з Полтавським обласним центром зайнятості, фахівці системи БВПД області продовжують ознайомлювати безробітних регіону з їх правами та механізмом їх реалізації та надавати юридичні консультації.  Представниками Другого полтавського МЦ з надання БВПД та Пирятинського бюро правової допомоги проведено  чергові семінари з метою правопросвітництва даної категорії населення.

13 лютого 2017 року на базі районного центру зайнятості м. Пирятина працівники Бюро правової допомоги  провели семінар для осіб з інвалідністю. Керівник Пирятинського бюро Володимир Орел розповів учасникам заходу про нормативно-правове забезпечення у сфері соціального захисту та професійно реабілітації інвалідів в Україні, відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».13.02.2017pyrjatynzs

По закінченню семінару спеціаліст повідомив присутніх, що особи з інвалідністю підпадають під категорію осіб, що мають право на вторинну правову допомогу згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу» і можуть скористатися послугами безоплатного адвоката, надання якого гарантовано державою.

14 лютого 2017 року начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Андрій Свєшніков провів семінар для тимчасово безробітних осіб на тему «Легальна зайнятість». Захід відбувся на базі Полтавського регіонального центру зайнятості в рамках меморандуму про співпрацю.20170214 150538

Фахівець центру розповів про порядок розірвання трудового договору з працівниками у випадку змін в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, установи, організації, скорочення чисельності або штату працівників. Андрій Свєшніков також повідомив про типові порушення прав працівників, що допускаються роботодавцем під час процедури звільнення з даної підстави, зазначив як їх уникнути і захистити свої законні інтереси та наголосив на змінах до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну  вторинну правову допомогу. 

По завершенню змістовного та інформативного заходу працював мобільний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Громадяни зверталися з питань трудового, земельного, сімейного права та соціального захисту. Андрій Свєшніков надав роз’яснення та консультації на поставлені питання.

Працівник центру також забезпечив присутніх інформаційними матеріалами та буклетами.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть, звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел.: 56-02-88.

Пирятинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Пирятин, вул. Соборна, 41,  тел. (05358) 3-22-54.