назад

Правопросвітництво для представників районного сектору кримінально-виконавчої інспекції

Заступник начальника відділу «Великописарівське бюро правової допомоги» Євген Мороз 19 серпня провів інформаційно-роз’яснювальну лекцію щодо конституційних прав та свобод.

У правопросвітницькій діяльності брали участь фахівці з питань соціальної роботи з суб`єктами прубації Великописарівського районного сектору кримінально-виконавчої інспекції (РСКВІ) Людмила Стельмах та інспектор Максим Карпенко. Захід проводився спільно з представниками РСКВІ серед засуджених до умовних строків у приміщенні їх утримання.

Учасники були ознайомлені з гарантованими державою конституційними правами щодо отримання безоплатної правової допомоги згідно зі ст.59 Конституції та Закону «Про безоплатну правову допомогу».

Підґрунтям для проведення інформаційно-роз’яснювальної лекції стало з’ясування сутності та змісту правового статусу засуджених, що має велике практичне значення. По-перше, це важливо для з’ясування правового статусу засуджених, щоб мати чітке уявлення, з ким у правовому плані ми маємо справу. По-друге, визначення кола обов’язків і прав засуджених є неодмінною умовою забезпечення законності і встановлення правильного підходу до ув’язнених при виконанні покарання.

Отже,  це означає, що, з одного боку, вимагати від засуджених можна лише те, що входить в коло їхніх обов’язків, а з іншого – треба поважати права засудженого і забезпечувати їхню повну реалізацію.