назад

Майже 81 000 гривень стягнена зі страхової компанії через суд

1457509502general pages i56230 v dtp pod saratovom pogibli dva cheloveka15 квітня 2016 року Першим запорізьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги було видано доручення № МЦ1 – 141 адвокату Колесніковій Тетяні Альбертівні на  складання процесуальних документів та представництво інтересів мешканки Запоріжжя.

Під час виконання вказаного доручення адвокатом було з’ясовано, що 22 квітня 2012 року, внаслідок порушення правил дорожнього руху водієм автомобілю ВАЗ сталося  ДТП, в результаті чого жінка стала інвалідом першої групи. Постраждалій було завдано величезну матеріальну та моральну шкоду.

В свою чергу, водієм-правопорушником 19 вересня 2011 року було укладено Поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів на вищезазначений автомобіль ВАЗ зі страховою компанією ПрАТ “А”.

Жертва аварії після закінчення виснажливого лікування, 31 травня 2013 року подала до страхової компанії ПрАТ “А” заяву про виплату страхового відшкодування за шкоду, пов’язану зі стійкою втратою працездатності внаслідок ДТП.

Адвокатом було з’ясовано, що за результатом розгляду вказаного звернення, страховою компанією надано відповідь про необхідність страхового відшкодування внаслідок дрожньо-транспортної пригоди від 22 квітня 2012 року постраждалій у розмірі  83 874,61 грн. Натомість, жінка отримала лише  3003,23 грн.

Зважаючи на всі обставини, адвокатом було підготовлено позовну заяву про стягнення грошового відшкодування, у порядку ст.ст. 26, 999, 1197 ЦК України та подано до Шевченківського районного суду міста Запоріжжя.

Суд взяв до уваги всі надані докази, дослідив письмові матеріали, заслухав заявницю та  прийшов до висновку, що всі докази достовірно підтверджують протиправність дій страхової компанії.  

Так, завдяки професійним діям адвоката Колеснікової Тетяни Альбертівни  та кваліфіковано підготовленим матеріалам, вказаний позов судом задоволено у повному обсязі та вирішено стягнути зі страхової компанії ПрАТ “А” страхове відшкодування згідно Полісу обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів в сумі 80870,38 грн.