назад

Правопросвітництво для старост об’єднаних територіальних громад

115 березня 2018 року в приміщенні Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій. заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук взяв участь у тематичній дискусії щодо окремих питань роботи посадових осіб місцевого самоврядування в ОТГ.

У рамках завершального дводенного тренінгу-семінару для прикарпатських старост ОТГ на тему «Організація роботи старости в об’єднаній територіальні громаді», відбулася тематична дискусія щодо роботи в ОТГ.

Захід був проведений на базі Івано-Франківського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організаційспільно з Івано-Франківським центром розвитку місцевого самоврядування.

2

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук ознайомив старост об’єднаних територіальних громад області зі системою безоплатної правової допомоги, обговорив проблемні питання. Він наголосив на роботі мобільних точок доступу в системі БВПД, ознайомив із загальнонаціональним правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО!». На зустрічі заступник директора Регіонального центру надав правові консультації і роз’яснення з соціального, пенсійного, трудового законодавства, про доступ до реєстрів та інших сервісів Міністерства юстиції України.

3

У дискусії також брали участь радник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Валерій Крецул та заступник начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в області Марта Ільницька.

4

Учасниками фінального тренінгу були діючі старости з Витвицької, Білоберізької, Космацької, Ямницької, Спаської, Дзвиняцької, Старобогородчанської, П᾽ядицької, Переріслянської, Брошнів-Осадської, Більшівцівської, Рожнівської та Тлумацької об᾽єднаних територіальних громад. Загалом протягом трьох тренінгів-семінарів 69 старост з прикарпатських ОТГ взяли участь з підвищення кваліфікації, проведених за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)