назад

Правопросвітництво для тимчасово незайнятих громадян у Великій Писарівці

OkM 18082017 inf zahid118 серпня головний спеціаліст Великописарівського бюро правової допомоги Людмила Мусієнко провела інформаційну зустріч з громадянами, які перебувають на обліку у Великописарівському районному центрі зайнятості. Представник бюро інформувала жителів району про безоплатну правову допомогу, яку вони можуть отримати.

Наприкінці кожен отримав можливість звернутися з питанням правового характеру, серед яких були: зняття з реєстрації особи, порядок стягнення аліментів на студента.

OkM 18082017 inf zahid3

Людмила Мусієнко надала роз’яснення та повідомила, що норми Сімейного кодексу України передбачають утримання дитини до досягнення нею повноліття, але ст. 199 цього кодексу передбачає обов’язок батьків утримувати повнолітніх дочку, сина, які продовжують навчання. Якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання і у зв’язку з цим потребують матеріальної допомоги, батьки зобов’язані утримувати їх до досягнення двадцяти трьох років за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу. Право на утримання припиняється у разі припинення навчання.

OkM 18082017 inf zahid2

Вона додала: «Позовна заява про стягнення аліментів може подаватися дитиною або одним із батьків, з ким проживає в період навчання. Заяву потрібно подавати до суду за місцем власної реєстрації або за місцем проживання відповідача».

Також донесено до відома інформацію про місце знаходження Великописарівського бюро правової допомоги: вул. Я. Мудрого, 1; т. ( 05457) 5-15-20.