назад

На шляху посилення правової спроможності громад

CIMG0218 новый размерЗ метою підвищення рівня правової культури населення та забезпечення доступу до правової допомоги, 17 серпня 2017 року фахівці Старовижівського бюро правової допомоги провели виїзний прийом громадян у приміщенні Дубечненської сільської ради Старовижівського району.

Під час прийому за наданням консультацій та роз’яснень звернулось троє осіб.

Зокрема, громадянка О. звернулася з питанням порядку збільшення розміру аліментів на утримання дітей. Головний спеціаліст Старовижівського бюро правової допомоги -Тетяна Штик роз’яснила, що згідно ст. 141 Сімейного кодексу України мати, батько мають рівні права та обов’язки щодо дитини, незалежно від того, чи перебували вони у шлюбі між собою. Розірвання шлюбу між батьками, проживання їх окремо від дитини не впливає на обсяг їхніх прав і не звільняє від обов’язків щодо дитини. 

Відповідно до ст. 180 Сімейного кодексу України, батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

Відповідно до ст. 192 Сімейного кодексу України, розмір аліментів, визначений за рішенням суду або домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров’я когось із них та в інших випадках, передбачених цим Кодексом.

Під час виїзного прийому фахівці Старовижівського бюро правової допомоги уважно вислухали всіх громадян та надали їм необхідну правову допомогу.CIMG0221 новый размер

Довідково: Старовижівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Стара Вижівка, вул. Незалежності, 52, тел. (03346) 2-14-75.