назад

Інформаційний семінар для безробітних в Охтирському центрі зайнятості

OkM 2017 08 18 center  518 серпня головний спеціаліст Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марина Лапоног провела інформаційний семінар для безробітних, де присутнім нагадали про роботу центру та ті послуги, що надаються. Особливі увагу звернули на забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Також вона висвітлила питання щодо отримання біометричних документів. «Відтепер паспорт громадянина України у формі картки оформлюється з 14 років, із набуттям часткової дієздатності. Після 14 років кожна особа може самостійно приймати певні рішення, наприклад обирати місце проживання. Особи, які оформлюватимуть паспорт у віці 14-18 років, отримають документ зі строком дії 4 роки, після 18 років паспорт видаватиметься на 10 років», – додала вона.

OkM 2017 08 18 center  8

Марина Лапоног також повідомила, що інформація, що протягом життя може змінюватися записана лише до чіпу, у разі зміни, наприклад, місця реєстрації, громадянину видається паперовий витяг з реєстру. 

OkM 2017 08 18 center  2

Під час спілкування надійшло чимало запитань від присутніх, на які надали кваліфіковані роз’яснення.  Безробітні цікавилися питаннями: поновлення пропущеного строку вступу у спадщину, порядок подання цивільного позову за вчинене кримінальне правопорушення, реєстрації новоутвореної громадської організації.

Охтирський МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.