назад

У Колядинецькій сільській раді створено дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги

KoM 2017 17 08 LypovaDolyna Dystanzyu punkt317 серпня начальник відділу правопросвітництва Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина Волік та начальник Липоводолинського бюро правової Наталія Пилипенко провели робочу зустріч із секретарем Колядинецької сільської ради Олією Грищенко та підписали угоду про створення та діяльність дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги у приміщенні сільської ради.

Новостворена точка доступу до безоплатної правової допомоги для мешканців Колядинецької сільської ради має на меті задовольнити потреби в доступі до безоплатної правової допомоги.

KoM 2017 17 08 LypovaDolyna Dystanzyu punkt

Дуже часто з різних причин – відсутності належного автобусного сполучення із районним центром, проживання у віддалених населених пунктах сільської ради, зайнятість роботою по веденню особистого господарства та незначною кількістю вільного часу – мешканці не мають можливості отримати безоплатну правову допомогу, звернувшись безпосередньо до місцевого центру або бюро правової допомоги. Дистанційний пункт функціонуватиме на постійній основі за визначеним графіком в приміщенні сільської ради, матиме прямий скайп-зв’язок із спеціалістами Конотопського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги.

KoM 2017 17 08 LypovaDolyna Dystanzyu punkt1

Секретар сільської ради Юлія Грищенко зазначила: «До складу Колядинецької сільської ради входять відділені села Великий Ліс, Вовкове, Греки, Колісники, Костяни, де мешкає більше 700 осіб та майже кожна друга сім’я потребує правових консультацій. Тому діяльність точки доступу до безоплатної правової допомоги дасть змогу оперативніше інформувати людей про їх права».

KoM 2017 17 08 LypovaDolyna Dystanzyu punkt2

Валентина Волік надала інформацію керівництву сільської ради про роботу Конотопського місцевого центру, кількість прийнятих звернень та наказів про надання безоплатної вторинної правової допомоги, категорії питань з якими звертаються мешканці території обслуговування. Сторони обговорили напрямки  співпраці між місцевим центром, сільською радою та Липоводолинським бюро правової допомоги.

Флаєри з контактами центру та бюро правової допомоги було розміщено в інформаційному куточку з питань безоплатної правової допомоги.

Довідково:

Адреса центру:

41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43/

Телефон (05447) 6-23-47/

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район,

м. Ромни та Роменський район

Липово – Долинський та Недригайлівський райони Сумської області.

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103.