назад

Правопросвітництво на Охтирщині

OkM 171013 0210 жовтня при виконавчому комітеті Лебединської міської ради відбулося чергове планове засідання комісії з питань захисту прав дитини. На засіданні комісії був присутній начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій Іванов. Члени комісії розглянули наступні питання:

розгляд заяви неповнолітнього щодо позбавлення батьківських прав обох батьків, влаштування неповнолітнього до реабілітаційного центру.

Крім того, 11 жовтня при Лебединському міськрайонному центрі зайнятості Сергій Іванов разом з юрисконсультом центру Анатолієм Кищиком провів семінар для осіб, що стоять на обліку в центрі на тему “Легальна зайнятість”. Сергій Іванов зазначив, що трудові відносини між роботодавцями і працюючими повинні будуватися на законодавчій основі, з дотриманням відповідних соціальних гарантій, і що лише легальне працевлаштування гарантує забезпечення конституційних прав усіх учасників ринку праці. Після семінару за консультацією звернулось 2 особи з питання щодо порядку отримання заборгованості по нарахованій, але невиплаченій заробітній платі та порядку стягнення заборгованості по аліментам.

OkM 171013 01

По закінченню семінару було повідомлено про функції та завдання Лебединського бюро правової допомоги та проінформовано про можливість отримання як первинної, так і вторинної правової допомоги у юридичній площині.

Лебединське бюро правової допомоги: м. Лебедин, пл. Соборна, 29; т. (05458) 6-60-52.