назад

Правопросвітництво – один із пріоритетних напрямків роботи бюро правової допомоги Житомирщини

15.05.2017 - inform 3З метою роз`яснення про діяльність системи БПД, інформування про функції центрів правової допомоги та бюро, а також для розповсюдження інформаційних матеріалів про можливість отримати безоплатну правову допомогу, працівники бюро правової допомоги активно здійснюють правопросвітництво: проводять інформаційні бесіди; семінари; вуличні інформування.

Адже ранній доступ до правової допомоги є одним із найбільш важливих позитивних елементів української системи БПД на сьогоднішній день, а також сприяє забезпеченню рівного доступу до правосуддя.

3 травня начальник Романівського бюро правової допомоги Світлана Крижанівська провела інформаційну бесіду з персоналом Романівської районної лікарні. А 4 травня – інформаційно-просвітницьку бесіду з педагогічним колективом Врублівської ЗОШ. Під час заходу присутні дізналися про діяльність бюро правової допомоги, його розташування та контактні дані.

Крім того, фахівці бюро надавали роз’яснення про зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави та державні гарантії щодо її надання, які визначаються Законом України «Про безоплатну правову допомогу».

15.05.2017 - inform 13
15.05.2017 - inform 11

Звернутися до Романівського бюро правової допомоги можна за адресою: смт. Романів, вул. Лялевича, 2, тел.: (04146) 2-29-13.

10 травня з метою підвищення рівня правової освіти та створення належних умов для набуття учнівською молоддю правових знань фахівці Чуднівського бюро правової допомоги провели лекцію серед футбольної команди «Тетерів» м. Чуднів на тему: «Дискримінація та що про неї варто знати?».

15.05.2017 - inform 16

Звернутися до Чуднівського бюро правової допомоги можна за адресою: м. Чуднів, вул. Героїв Майдану, 132, тел.: (04139) 2-12-93.

27 квітня фахівці Малинського бюро правової допомоги провели вуличне інформування громадян одного з мікрорайонів м. Малина. Під час інформування громадянам роздавали брошури про функції бюро, роз’яснювали зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

15.05.2017 - inform 8

27 квітня заступник начальника Малинського бюро правової допомоги Альона П`ятницька спільно з працівниками Малинського міського центру зайнятості провели круглий стіл спрямований на підвищення рівня правової поінформованості громадян, щодо захисту своїх прав, зокрема права на безоплатну вторинну правову допомогу. Фахівці Малинського бюро розповіли про послуги, які надають у бюро, пояснили різницю між первинною та вторинною безоплатною правовою допомогою, повідомили про зміни внесені до закону України «Про безоплатну правову допомогу». А також вкотре повідомили, що в бюро безкоштовно можна отримати доступ до електронних сервісів Мін’юсту.

15.05.2017 - inform 6

Звернутись до Малинського бюро правової допомоги можна за адресою: м. Малин, вул. Лисенка, 19, тел.: (04133) 9-74-20.

28 квітня працівники Лугинського бюро правової допомоги провели вуличне інформування жителів смт. Лугини. Жителям селища розповідали про діяльність центрів правової допомоги та бюро, його місцезнаходження та водночас надавали юридичні консультації.

15.05.2017 - inform 3

28 квітня на базі Лугинського районного центру зайнятості за участі фахівців Лугинського бюро правової допомоги відбувся інформаційний семінар із безробітними громадянами Лугинського району. Також, цього дня на базі районного центру зайнятості головний спеціаліст бюро Олександр Левченко провів виїзний прийом для внутрішньо переміщених осіб.

15.05.2017 - inform 5

Звернутись до Лугинського бюро правової допомоги можна за адресою: смт. Лугини, вул. Горького, 8Г/42, тел.: (04161) 9-14-20.

10 травня в управлінні праці та соціального захисту населення Народицької районної державної адміністрації відбувся тематичний семінар на тему: «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» за участю спеціалістів з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, управління праці та соціального захисту населення Народицької РДА та начальника Народицького бюро правової допомоги Ірини Завацької.

Під час семінару розглядалися наступні питання: державна політика в галузі соціального захисту громадян, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи; визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, для встановлення пільг і компенсацій; облік постраждалих громадян; проблемні питання організації оздоровлення постраждалих громадян та шляхи їх вирішення.

Начальник Народицького бюро правової допомоги поінформувала присутніх стосовно доступу до якісної безоплатної правової допомоги. Зокрема, роз`яснила, що таке первинна та вторинна безоплатна правова допомога та які категорії осіб мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

15.05.2017 - inform 9
15.05.2017 - inform 10

Звернутись до Народицького бюро правової допомоги можна за адресою: смт. Народичі, вул. Визволителів, 80, тел.: (04140) 2-16-41.

6 квітня працівники Хорошівського бюро правової допомоги провели інформаційний семінар у районному центрі зайнятості для осіб, які перебувають на обліку як безробітні. Під час семінару присутнім роз’яснили їх права та обов’язки за трудовим законодавством, проінформували про діяльність центрів правової допомоги та бюро, категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, оскільки на первинну правову допомогу, тобто юридичні консультації має право будь-хто, не залежно від матеріального становища.

15.05.2017 - inform 15

26 квітня в Хорошівському бюро правової допомоги провели «День відкритих дверей» на якому були присутні співробітники Управління праці та соціального захисту населення. У бюро кожен дізнався про основні напрямки роботи бюро, можливість самостійного доступу до сервісів Міністерства юстиції України. Фахівці бюро продемонстрували яким чином це можна зробити, які документи заповнюються для отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги та категорії осіб, які мають право на вторинну правову допомогу.

15.05.2017 - inform 14

Звернутись до Хорошівського бюро правової допомоги можна за адресою: смт. Хорошів, вул. Незалежності, 4, тел.: (04145) 3-36-59.

5 травня головний спеціаліст Ємільчинського бюро правової допомоги Алла Садурська взяла участь у семінарі-навчанні, який проводила Ємільчинська РДА для секретарів сільських та селищних рад.

Під час виступу фахівець бюро роз’яснила зміни в законодавстві щодо розширення кола осіб, які мають право на гарантовану державою безоплатну вторинну правову допомогу. Насамперед, звернула увагу присутніх на зміни в законодавстві про безоплатну правову допомогу. Також надала роз’яснення щодо осіб на яких поширюються законодавчі новели, а саме щодо безкоштовного доступу ветеранів війни, учасників бойових дій та інших осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» до безоплатної вторинної правової допомоги не лише з питань їх соціального захисту, як це було дотепер, а з будь-яких інших правових питань.

Окрему увагу приділила наданню адресної правової допомоги, адже не кожен, хто проживає у віддалених населених пунктах району, де працює бюро правової допомоги, може самостійно до нього приїхати.

15.05.2017 - inform 4

Звернутись до Ємільчинського бюро правової допомоги можна за адресою: смт. Ємільчине, вул. Соборна, 18, тел.: (04149) 4-34-79.

9 травня під час святкування Дня Перемоги фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області провели вуличне інформування. Цього ж дня вуличні інформування проводили й фахівці місцевих центрів та бюро правової допомоги.

15.05.2017 - inform 1
15.05.2017 - inform 2

11 травня до міжнародного «Дня сім`ї» інтегратор Новоград-Волинського місцевого центру Ірина Колесник разом із фахівцем із соціальної роботи Новоград-Волинського районного ЦСССДМ Оксаною Шепелєвою провели лекцію для студентів Технікуму землевпорядкування Житомирського національного агроекологічного університету.

Під час лекції на тему: «Сім`я в духовному та юридичному значенні», Ірина Колесник розповіла про юридичні аспекти створення сім`ї, а саме: загальна реєстрація; пілотний проект «Шлюб за добу»; шлюбний контракт; особливості та умови шлюбу неповнолітніх; права та обов`язки. Під час лекції студентам роз’яснювали їх права та обов’язки, які юридичні професії існують, де здобути юридичну освіту та чим займаються слідчі, прокурори, адвокати та нотаріуси.

Окремо зупинилася на питанні з якого віку настає кримінальна відповідальність неповнолітніх осіб, які її особливості та в яких випадках неповнолітня особа може бути звільнена від кримінальної відповідальності.

15.05.2017 - inform 17

Звернутись до Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Новоград-Волинський, вул. Івана Франка, 31-а, тел.: (04141) 2-15-82.