назад

Правопросвітництво серед студентської молоді

image-0-02-05-3ebcc5834d107ec3ff02dd81d6251a4b4ce8259f5ac9403b0a3b2287f04f9ac7-V

30 березня 2017 року начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Ірина Довганюк провела лекцію для студентів Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу.

Тема лекційного заняття: «Забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги». В рамках визначеної теми Ірина Довганюк розповіла студентам як система безоплатної правової допомоги забезпечує право особи на безоплатну правову допомогу, які види правових послуг та яким категоріям осіб надаються, навела конкретні приклади успішної адвокатської практики.

Окрему увагу фахівець регіонального центру приділила питанню забезпечення захисту прав затриманих, підозрюваних, обвинувачених та засуджених осіб, пояснила сутність понять «підозрюваний» та «обвинувачений», розповіла з якого моменту особа набуває такого статусу, та які права вона має згідно кримінального процесуального законодавства України тощо.

Також Ірина Довганюк розповіла про практичні аспекти організації надання безоплатної вторинної правової допомоги, порядку інформування про випадки затримання адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, залучення захисника до надання такої правової допомоги та інше.

Контактна інформація! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. В. Аксенина, 5. Телефон (0372) 55 31 38. Email: office.chernivtsi@legalaid.gov.ua“>office.chernivtsi@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.

(Дзвінки на зазначену телефонну лінію є безкоштовними та приймаються цілодобово)