назад

Правопросвітництво та консультування громадян на базі терапевтичного відділення в м. Шостка Сумського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни

ShM 180111 01Для осіб, які проходять лікування в госпіталі у м. Шостці, а саме інвалідам війни, учасникам бойових дій, учасникам АТО 11 січня інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна та начальник відділу правової інформації та консультацій Світлана Мязіна провели правопросвітницьку бесіду та надала безоплатні правові консультації

З метою підвищення правової свідомості населення інтегратор центру Юлія Зацариннана базі госпіталю провела правопросвітницьку бесіду « Як ветерану війни отримати правову допомогу безоплатно». В ході бесіди інтегратор центру розповіла присутнім про перелік документів, які потрібно подавати при зверненні до центру, правові послуги на які має право учасники бойових дій, порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 Під час зустрічі фахівець центру розповіла про особливості надання безоплатної правової допомоги ветеранам війни, особам, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, та особам, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

В ході роботи мобільного пункту консультування начальник відділу правової інформації та консультацій Світлана Мязіна проконсультувала громадян. Громадяни цікавилися такими питання як надання щорічної відпустки учасникам бойових дій в Афганістані, порядок надання земельної ділянки учаснику бойових дій, зняття з реєстрації місця проживання.

ShM 180111 02

Під час консультування до фахівця центру звернувся чоловік, який повідомив, що він є учасником бойових дій в Афганістані та не може отримати земельну ділянку як учасник бойових дій

Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій надаються, серед інших, такі пільги: першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва. Відповідно до Земельного кодексу України , зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для ведення особистого селянського господарства, ведення садівництва, будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибної ділянки), індивідуального дачного будівництва у межах норм безоплатної приватизації, подають клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 Кодексу, – надала роз’яснення Світлана Мязіна.

Після закінчення заходу відвідувачам госпіталю були надані соціальні плакати на тему « Вимагай справедливих комунальних платежів».

ShM 180111 03

Нагадуємо, що мобільний пункт консультування для пацієнтів госпіталю працює відповідно до графіку, за адресою: м. Шостка, вул. Урицького,10.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400, м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,  (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300, м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000, м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103  (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

 

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.