назад
14.04.16

Правопросвітництво у Липоводолинському районному суді

Відповідно до Плану дій щодо реалізації положень Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки одним із завдань є зростання прозорості та відкритості правосуддя, забезпечення безперешкодного доступу до безоплатної правової допомоги.

У приміщенні Липоводолинського районного суду 13 квітня відбулася робоча зустріч директора Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександра Мухи, начальника відділу взаємодії Валентини Волік із головою Липоводолинського районного суду Дмитром Сізовим та керівником апарату суду Василем Жепко.

Учасники обговорили питанняспрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги через удосконалення стандартів якості надання безоплатної правової допомоги та їх дотримання, розширення можливості надання первинної та вторинної безоплатної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах у Липоводолинському суді.

Олександр Муха розповів присутнім про створення Бюро правової допомоги, його повноваження, особливостях діяльності та зосередив увагу на таких завданнях бюро як правопросвітництво, надання первинної правової допомоги, забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Дмитро Сізов відмітив: «Розширення правопросвітницької роботи дуже потрібна річ. Бо низький рівень правової обізнаності населення часто призводить не тільки до порушення законів України, а також і процедур звернення до суду». Він також зазначив, що спільні інформаційні заходи для жителів селища Липова Долина та району, які можуть проводитися в приміщенні суду, забезпечуватимуть більш широку поінформованість населення щодоправової допомоги при реалізації права на справедливий суд.

Вирішенораз на місяць в приміщенні суду проводити прийом громадян та інформаційні заходи. Це сприятимепідвищенню довіри людей до судової системи та розширюватиме можливості доступу до отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

Заходи проходитимуть у приміщенні суду за адресою: смт Липова Долина, вул. Роменська, 6.

За довідками звертатися за телефонами:

Конотопський місцевий центр з надання вторинної безоплатної правової допомоги – (05447) 6-23-47. Відповідальна особа – Волік Валентина.

Липоводолинський районний суд – (05452) 5-16 – 89. Відповідальний суддя-спікер Бутенко Дмитро Володимирович.