назад

Правопроцвітницькі заходи – крок до підвищення правової обізнаності

apic

02 березня 2017 року начальник Диканського бюро правової допомоги Олександр Олійник спільно з фахівцями Диканського районного сектору з питань пробації провів семінар для осіб, що є суб’єктами пробації.

 «Кожна особа, що перебуває під юрисдикцією України може безоплатно отримати первинну правову допомогу у вигляді правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, звернувшись до юристів бюро правової допомоги. Також, у разі потреби, фахівці допоможуть у складенні заяв, скарг та інших документів правового характеру. Соціально незахищені категорії громадян можуть реалізувати своє право на безоплатну вторинну правову допомогу, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України» – повідомив Олександр Олійник.

Також керівник бюро розповів присутнім про діяльність та структуру безоплатної правової допомоги в Україні, функції та завдання бюро правової допомоги, а також детально пояснив зміст конституційного права на безоплатну правову допомогу та порядок його реалізації.

        02 березня 2017 року заступник начальника Гадяцького бюро правової допомоги Ірина Калініченко взяла участь у тренінгу параюристів на тему «Місцева демократія: адвокація та реформи», що спрямований на зміцнення представництва ініціативних груп внутрішньо переміщених осіб та застосування нових інструментів громадянської освіти.

        Проводив зайняття голова молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур. Під час зустрічі говорили про основні проблеми, з якими продовжують стикатися внутрішньо переміщені особи: житло, збереження трудового стажу, робота на новому місці. Також обговорили способи надання допомоги дітям переселенців та шляхи розвитку мережі молодіжних центрів для підтримки ідей молодих людей, сприяння демократії та розвитку правового суспільства.

         Під час тренінгу учасники покращили свої комунікативні вміння, розвинули навички щодо планування та реалізації ефективних кампаній адвокасі, отримали актуальну інформацію щодо підтримки ініціатив громадянської освіти та реформи молодіжної політики.

Нагадуємо, що скористатися послугами Диканського бюро правової допомоги можна звернувшись за адресою: смт. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53.

Гадяцьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5  тел. (05354) 3-25-05, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).