назад

Форум “Рік децентралізації на Прикарпатті” відбувся в Івано-Франківську

фото33 березня 2017 року в м. Івано-Франківську відбувся Форум “Рік децентралізації на Прикарпатті” за підсумками роботи об’єднаних територіальних громад у 2016 році. Захід ініційований Івано-Франківським відокремленим підрозділом “Центр розвитку місцевого самоврядування” та Регіональним відділенням Асоціації міст України за підтримки Івано-Франківської обласної державної адміністрації та обласної ради. Участь у заході взяли директор Регіонального центру з надання БВПД Михайло Євчук та його заступник Володимир Ковальчук.

 

Серед учасників форуму – сільські, селищні, міські голови, депутати місцевих рад, керівники та секретарі територіальних громад, голови держадміністрацій, представники громадських організацій краю. З привітальними словами й виступами до присутніх у залі звернулися керівники ОДА і обласної ради, Народні депутати України, керівництво Центру розвитку місцевого самоврядування. Про перші напрацювання на посаді голів об’єднаних територіальних громад з відеопрезентаціями виступили очільники ОТГ у Калуському, Коломийському та Богородчанському районах.

 

На цьому представницькому зібранні його учасники обговорили нещодавно прийняті зміни до законодавства про децентралізацію влади й місцеве самоврядування та добровільне об’єднання спроможніх територіальних громад.

У другій частині форуму (дискусійному діалозі) та під час живого спілкування з головами й секретарями новостворених ОТГ, сільськими й селищними головами і депутатами місцевих рад поспілкувалися фахівці системи БПД Івано-Франківщини Михайло Євчук та Володимир Ковальчук. Вони ознайомили присутніх з вимогами Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, структурою системи БПД як в Україні, так і на районному рівні, правопросвітницькій діяльності бюро правової допомоги місцевих центрів у селах, селищах, навчальних закладах, соціальних та комунальних установах по роботі з пенсіонерами, ветеранами та іншими пільговими категоріями населення.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)


{gallery}pictures/2017.03.06_форум{/gallery}