назад

Про порядок отримання соціальних виплат консультували працівники Лубенського місцевого центру з надання БВПД

zp

Дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги – це точка доступу до безоплатної правової допомоги, що функціонує на постійній основі за визначеним графіком в приміщенні установи, організації, закладу для громадян, які мають потребу в безоплатній правовій допомозі.

Лубенський місцевий центр протягом тижня організував роботу трьох дистанційних пунктів доступу — на базі Управління соцзахисту Лубенської РДА, Пирятинського центру зайнятості та Лохвицького районного суду.

Про суму допомоги по тимчасовій непрацездатності (включаючи догляд за хворою дитиною або хворим членом сім’ї) в розрахунку на місяць та яка не повинна перевищувати розміру максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, з якої сплачувалися страхові внески. (ч. 2 ст. 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування») роз’яснювали працівники Пирятинського бюро правової допомоги під час роботи консультаційного пункту в місцевому центрі зайнятості 02 березня 2017 року.02.03.2017 pyrjatynzs

Громадяни також отримали консультацію стосовно розміру допомоги по тимчасовій непрацездатності визначається на основі нарахованої заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески, але в розрахунку на місяць не вище за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом у місяці настання страхового випадку. (ч. 4 ст. 19 вищевказаного Закону).

27 лютого, під час роботи дистанційного консультаційного пункту в Управлінні соціального захисту Лубенської РДА, фахівці центру розповіли клієнту, що розмір допомоги по вагітності та пологах з 01.01.2017 по 30.04.2017 становить 40 тис. грн.

При цьому сума допомоги по вагітності та пологах визначається на основі нарахованої заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески, але в розрахунку на місяць: не вище двократного розміру мінімальної заробітної плати; не менше за розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом у місяці настання страхового випадку.

03 березня в приміщенні Лохвицького районного суду функціонував дистанційний пункт доступу до БПД. Прийшовши до дистанційного пункту кожен, хто потребує безоплатної правової допомоги, може: дистанційно проконсультуватися з фахівцями Лохвицького бюро правової допомоги, перевірити свою належність до категорії осіб, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги; дізнатися перелік документів, які необхідно подати для підтвердження належності до суб´єктів права на таку допомогу.03.03.2017.LOHSYD

Нагадуємо, що за отримання безоплатної правової допомоги громадяни можуть звернутися до Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська 17  (у дворі суду). Лубенський місцевий центр поширює свою діяльність на м. Лубни та Лубенський район.

Лохвицьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги, 6,  тел. (05356) 3-14-05.

Пирятинське бюро правової допомоги розташовується за адресою:  м. Пирятин, вул. Соборна, 41, тел.: (05358)3-22-54.