назад

Правороз´яснювальна робота серед населення

image1Напередодні виборів Президента України фахівчині Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області провели правороз´яснювальну роботу серед населення та побували на виборчих дільницях.

З метою активізації правосвідомості громадян заступниця начальника відділу комунікацій Лариса Аболончикова та головна спеціалістка відділу організаційної роботи Катерина Анан´єва нагадали перехожим про важливість вибору та реальну можливість захисту своїх виборчих прав.

image2І хоча, як стверджує громадський омбудсменом із захисту виборчих прав ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА», суттєвих порушень поки ще не зареєстровано, все ж таки фахівчині системи БПД звернули увагу на цю проблему, назвавши типові порушення та пояснивши, як діяти в разі виявлення порушень під час голосування.

image3image5image6image4Перехожі активно включалися в розмову та цікавилися різними аспектами виборчого процесу. Разом з тим херсонці з´ясували, що із заявою чи скаргою про порушення виборчого законодавства можна звертатися до виборчої комісії, поліції або суду, а допоможуть у складенні таких та інших скарг і заяв місцеві центри з надання БВПД, які 30 і 31 березня будуть працювати в черговому режимі з 9:00 до 17:00.

Представниці Регіонального центру побували і на виборчих дільницях, поспілкувались з членами комісій, надавши правові роз’яснення та консультації щодо забезпечення виборчих прав у день виборів. Окрім того, нагадали про можливість участі членів громадської організації «ОПОРА», інших спостерігачів, у т.ч. міжнародних, у спостереженні за процесом голосування на дільниці.

image7На завершення фахівчині надали присутнім інформаційні матеріали з питань виборчих прав та відповідальності за їх порушення, розроблені Міністерством юстиції та Координаційним центром з надання правової допомоги в рамках правопросвітницької кампанії «Я маю право голосу».