назад

У Волинському науковому ліцеї-інтернаті говорили про булінг

30.03.19.1Для батьків волинських ліцеїстів, які прибули на збори до Волинського наукового ліцею-інтернату Волинської обласної ради, 30 березня 2019 року директор Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Кудрицька провела правопросвітницький захід на тему протидії булінгу у навчальних закладах.

Присутніх на заході поінформували, що булінг – це агресивна поведінка, яка зазвичай повторюється та має на меті завдати шкоду, викликати страх або тривогу чи створити негативне середовище для іншої особи.

30.01.19

Як зазначила Ольга Кудрицька, 80% школярів зіштовхуються з проявами агресії, залякуванням та цькуванням; 67% дітей страждають від булінгу в сучасних школах (згідно з дослідженням UNICEF Ukraine); 40% дітей соромляться говорити про цькування, а 22% вважають, що це – нормальне явище; 40% дитячих самогубств – це наслідок булінгу з боку однолітків.

Мовляв, розлади психіки, складнощі у взаємовідносинах та хвороби часто є наслідками цькування в навчальних закладах.

Батькам наведено основні ознаки булінгу, надано інформацію про його різновиди, окреслено характеристики булерів та їхніх жертв.

Присутніх на батьківських зборах поінформовано про адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення булінгу, надано рекомендації, як запобігти та протидіяти цьому негативному явищу.

Учасники заходу також отримали інформацію про роботу системи безоплатної правової допомоги. Присутнім роздано буклети «Зупинемо булінг разом!» із циклу інформаційних матеріалів загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!»

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7; тел.: (0332) 770717, e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України)

Національна дитяча «гаряча» лінія: 0-800-500-225 (зі стаціонарного), або: 116-111 (з мобільного)