назад

Правова допомога для мешканців села Зарожани Хотинського району Чернівецької області

2016 10 31 K27 жовтня 2016 року сільська рада с. Зарожани Хотинського району стала місцем, де всі охочі мешканці сільської громади мали змогу отримати безкоштовні консультації та роз’яснення щодо вирішення актуальних та проблемних правових питань.

В рамках виїзного прийому консультування громадян проводили заступник начальника відділу «Хотинське бюро правової допомоги» Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Костенчук, адвокати Роман Мельник та Василь Черней, які працюють в рамках надання безоплатних правових послуг за системою рro bono.

Протягом усього часу роботи виїзного консультаційного пункту близько десятка місцевих жителів, які потребують безоплатної первинної правової допомоги звернулись за правовими порадами та допомогою з питань, що стосувались врегулювання земельних, сімейних, спадкових, трудових та договірних правовідносин.

З метою налагодження співпраці щодо забезпечення права громадян на правову допомогу та розширення доступу в її отриманні Олена Костенчук провела робочі перемовини з головою та працівниками Зарожанської сільської ради, за результатами яких сторони домовилися про подальше функціонування консультаційного пункту на базі цієї сільської ради.