назад

Правова допомога для внутрішньо переміщених осіб

Для надання безоплатної вторинної правової допомоги жителям Корсунь-Шевченківського району, підтримання діалогу та співпраці з місцевими адвокатами, які залучені до її надання, фахівці Смілянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали Корсунщину.

smilaПід час зустрічі з адвокатами обговорили питання, що виникають при заповненні розрахункових документів та актів надання БВПД, які правники подають для звітування перед Регіональним та Смілянським місцевим центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також новини щодо виплат винагороди та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

По тому розглянули питання налагодження співпраці органів державної влади та громадських організацій з питань надання правової допомоги внутрішньо переміщеним особам. Участь у обговоренні взяли працівники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, працівники районного управління соціального захисту населення Корсунь-Шевченківської РДА, внутрішньо переміщені особи, які перебувають на обліку у районному управлінні соціального захисту населення та представник Вінницької правозахисної групи, адвоката, Валентина Ткач. Згадана організація допомагає соціально незахищеним верствам населення, зокрема внутрішньо переміщеним особам.

По закінченню зустрічі внутрішньо переміщеним громадянам надали юридичні консультації щодо отримання соціальних виплат ВПО, реєстрації спадщини, оформлення субсидії.