назад
24.02.17

Правова допомога для вразливих верств населення

17.02.17centr zanatosti Zinkiv

17 лютого 2017 року з метою підвищення рівня правової обізнаності осіб з обмеженими можливостями у соціальній сфері заступник начальника Зіньківського бюро правової допомоги Сергій Корнійко провів на базі Зіньківського районного центру зайнятості семінар на тему «Соціальний захист осіб з обмеженими можливостями».

Під час заходу фахівець бюро охарактеризував учасникам основні положення Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та роз’яснив права на пільги, які передбачені чинним законодавством для осіб з обмеженими можливостями, а також зазначив які органи здійснюють державне регулювання даної сфери суспільних відносин.

Крім того, учасників семінару було поінформовано про основні функції та завдання Зіньківського бюро правової допомоги, зміст права на безоплатну правову допомогу, алгоритм реалізації цього права та основні законодавчі новації щодо розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

17 лютого 2017 року головний спеціаліст Машівського бюро правової допомоги Вікторія Черкасова на базі Територіального центру соціального обслуговування (надання послуг) Машівського району для слухачів «Університету третього віку» провела лекційне заняття на тему «Спадщина на земельну ділянку».17.02.2017 lekziya mash

Під час заходу фахівець бюро розповіла про види спадкування, форми заповіту, права заповідача, підстави визнання заповіту недійсним, а також поінформувала учасників про систему безоплатної правової допомоги, права громадян на безоплатну правову допомогу та про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

По закінченню заходу на базі Територіального центру функціонував виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Вікторія Черкасова надала громадянам роз’яснення з питань спадкового та земельного законодавства. 

Цього ж дня, заступник начальника Машівського бюро правової допомоги Максим Дворовенко провів робочу зустріч з головою громадської організації «Машівська районна організація учасників та ветеранів АТО»  Віталієм Лозовським.17.02.2017 robochazustrich mash

Керівник бюро поінформував про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Під час робочої зустрічі сторони домовилися про співпрацю шляхом проведення спільних правопросвітницьких заходів та інформування учасників бойових дій про можливість отримання безоплатної правової допомоги у Машівському бюро правової допомоги.  

20 лютого 2017 року відбулася робоча зустріч заступника начальника Чорнухинського бюро правової допомоги Жанни Шульги із директором Територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) Чорнухинського району Наталією Шацькою.20.02.2017 robzystr4ornuhi

Головною темою зустрічі стало обговорення питань надання безоплатної правової допомоги соціально незахищеним верствам населення Чорнухинського району.

В ході зустрічі фахівець бюро ознайомила присутніх із внесеними змінами до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та обговорили питання щодо подальшої співпраці з метою  захисту інтересів громадян та перенаправлення до бюро. Головним завданням системи БПД є допомогти та створити необхідні умови для доступу до правової допомоги  тим, хто цього найбільше потребує. Фахівець розповіла, що для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.

В ході зустрічі сторони обговорили  питання щодо організації спільних виїзних прийомів громадян на території Чорнухинського району.

20 лютого 2017 року на базі Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київської районної в  м. Полтаві ради працював дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Анастасія Гречка, фахівець Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД, провела прийом громадян та надала юридичні консультації всім бажаючим. Звернення громадян стосувалися спадкового права: процедура вступу в спадщину, черговість спадкування за законом та права на обов’язкову частку в спадковому майні.20170220 134757

Нагадуємо, що дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги працює на базі Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Київської районної в  м. Полтаві ради кожного третього понеділка місяця з 13:30 за адресою: м. Полтава, вул. Маршала Бірюзова, 76.

Також реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел.: 56-02-88.

Нагадуємо, що скористатися послугами бюро можна за адресою: м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 64, контактний номер телефону (05353) 3-34-74, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

Машівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Машівка, вул. Незалежності, тел.: (05364) 9-14-11.

Чорнухинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Чорнухи, вул. Центральна, 30 (1-й поверх райдержадміністрації).