назад

Правова допомога – кожному: на Коломийщині прийнято Програму безоплатної правової допомоги населенню

17 березня 2018 року директор Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Дутчак взяв участь у роботі XIX сесії сьомого демократичного скликання районної ради, де було прийнято районну цільову Програму безоплатної правової допомоги населенню Коломийського району на 2018-2023 роки.

Директор Коломийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Дутчак прозвітував про виконання районної цільової Програми безоплатної правової допомоги населенню Коломийського району на 2016-2017 роки.

Він ознайомив присутніх та депутатів районної ради з основними показниками діяльності Центру, вимоги, які покладаються на центри безоплатної правової допомоги керівництвом Координаційного центру з надання правової допомоги в 2018 році, пріоритетні напрямки діяльності та якість надання правової допомоги населенню.

2

Депутатам районної ради була представлена районна цільова Програма безоплатної правової допомоги населенню Коломийського району на 2018-2023 роки. Програма визначає цілі, завдання, які передбачають створення рівних можливостей для доступу до правосуддя шляхом організації надання безоплатної правової допомоги. Заходи, що реалізуються, повинні закласти основу для належного функціонування системи безоплатної правової  допомоги на території Коломийського району.

Відповідно до Програми головні завдання спрямовані на покращення рівного доступу до правосуддя та захисту своїх прав, підвищення рівня правової обізнаності громадян про свої права та право на безоплатну правову допомогу, налагодження співпраці із суб’єктами надання безоплатної правової допомоги.

3

Після обговорення Програми  безоплатної правової допомоги населенню Коломийського району на 2018-2023 роки, депутати одноголосно проголосували за її прийняття.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)