назад
24.11.17

Правова допомога – кожному: виїзний прийом у селі Вознесенське Золотоніського району

23 листопада 2017 року фахівці Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Владислав Круть та Тетяна Жалобна разом із директором Сергієм Брусом провели виїзний прийом громадян у селі Вознесенське Золотоніського району.

Завдяки роботі мобільних точок доступу, кожен громадянин може отримати кваліфіковану юридичну допомогу з різних питань за місцем проживання.
Під час прийому Сергій Брус розповів про систему безоплатної правової допомоги. Акцентував увагу на тому, що з січня 2017 року розширилось коло осіб, які мають право скористатись допомогою безоплатного адвоката та значно спрощено процедуру її отримання.

В ході консультування правові роз`яснення надано чотирнадцяти жителям с. Вознесенське з питань соціального забезпечення, сімейного, спадкового та земельного права.

Для посадових осіб сільської ради працівниками центру організовано та проведено тренінг на тему: «Удосконалення організації надання БППД органами місцевого самоврядування». В ході навчання обговорили обов`язки сільської ради в забезпеченні населення безоплатною первинною правовою допомогою; створення спеціалізованих установ з надання безоплатної первинної правової допомоги: їх повноваження та порядок діяльності; роль та задачі правових консультантів (пара юристів) в організації та наданні первинної правової допомоги сільському населенню.

Цього ж дня, фахівці місцевого центру надали адресну правову допомогу жителю с. Вознесенське Бойку В.Г., який напередодні зателефонував до центру з проханням надати правову допомогу за місцем проживання, оскільки він є інвалідом І групи по зору та самостійно прибути до Золотоніського місцевого центру не може. Бойка В.Г. було проконсультовано з питань земельного права, роз’яснено порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги в Золотоніському місцевому центрі та надано інформаційно-роз’яснювальний матеріал у вигляді пам’яток і буклетів.

zolot-brus

В рамках реалізації Всеукраїнського просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» Сергій Брус та Тетяна Жалобна провели вуличне інформування місцевих жителів. Громадян поінформовано про функціонування загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та розповсюджено інформаційні матеріали на теми: «Не знаєш, як вирішити спір?», «Забирають бізнес? Відбирають майно?», «Вимагають хабара за іспит чи навчання?», «Як оформити договір оренди землі?», «Як оформити виплату субсидій?», «Не отримуєш аліменти?» та інформаційне видання «Юстиція відкрита для людей».

Також, додатково було повідомлено, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни зможуть, звернувшись до Золотоніського місцевого центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м. Золотоноша, вул. Новоселівська, 1 офіс 17, тел.: 2-35-83.