назад

Моніторинг роботи Бердичівського місцевого центру з надання БВПД

DSCN111523 листопада моніторингова група у складі представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко, начальник відділу організації надання БВПД Олег Врублевський, начальник відділу забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Тимур Кашапов, начальник відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Марина Куратова, начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Дар’я Гончарова, головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Наталя Ярошенко здійснили виїзний моніторинг роботи Бердичівського місцевого центру з надання БВПД та провели ряд заходів для налагодження співпраці.

Під час візиту до Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги моніторингова група обговорила з фахівцями місцевого центру ряд питань, пов’язаних із організацією надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами, процедуру порядку реєстрації, опрацювання та оплати актів надання БВПД. Також акцентували увагу на роботі відділів: представництва, фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку, правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БВПД, ведення організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу.

DSCN1034 DSCN1082

Начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко проводила моніторинг відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами. Олена Герасименко спільно з в.о. директора Бердичівського місцевого центру Андрієм Архіповим, у рамках моніторингу роботи відділу представництва була присутня у судовому засіданні з розгляду цивільної справи.

DSCN1047IMG-54b645c6201abf0ba17ef583de998280-V

Також начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Тимур Кашапов провів моніторинг роботи відділу організації надання безоплатної правової допомоги та роботи з адвокатами. Згодом Тимур Кашапов спільно з начальником відділу організації надання БВПД Олегом Врублевським провели зустріч з адвокатами, котрі бажають взяти участь у конкурсі з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Вони розповіли про те, де та коли адвокат може зареєструватись на конкурс, детальний порядок його проведення. Усі адвокати, які надають БВПД, проходять конкурсний відбір та регулярне навчання і надають безоплатну вторинну правову допомогу відповідно до встановлених стандартів якості.

DSCN1094 IMG-87c369cd627bd7bde8b274d07d91952a-V

Крім того, начальник відділу організації надання БВПД Олег Врублевський відвідав ДУ «Бердичівський виправний центр № 108», де спільно з керівництвом установи провів особистий прийом засуджених.
Під час проведення моніторингу начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Дар’я Гончарова вивчала роботу відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги. Вона надала рекомендації щодо налагодження співробітництва зі ЗМІ та створення матеріалів для публікацій.

DSCN1107 DSCN1105

Під час роботи моніторингової групи начальник відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Марина Куратова вивчила правильність організації та ведення бухгалтерського обліку в частині нарахування та виплати заробітної плати працівникам місцевого центру та бюро, формування внутрішньої звітності установи – меморіальних ордерів № 2, 5, 6, 8, 9, 10, 13 та відображення підсумків у книзі «Журнал-головна».

DSCN1026
Крім того, головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Наталя Ярошенко акцентувала увагу на кадрових питаннях і правильності оформлення відповідної документації.

DSCN1041