назад

Фахівці Болехівського бюро правової допомоги в гостях у Підберезькій школі

123 листопада 2017 року на базі Підберезької ЗОШ І-ІІ ступеня головний спеціаліст Болехівського бюро правової допомоги Калуського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ілона Калитин взяла участь в інтерактивному профорієнтованому дитячому заході «Майстерня професій». Зустріч проводилася спільно з працівниками Болехівського міського центру зайнятості.

Учасникам заходу були учні старших класів Підберезької ЗОШ І-ІІ ступеня. Метою квесту було надати можливість кожній дитині спробувати себе в різних професіях, представлених на заході, що користуються попитом на ринку праці. В процесі своєрідного workshop’у учні експериментували, з цікавістю і захопленням відвідували «робочі майстерні», виконували всі завдання, які перед ними ставили «роботодавці».

Професію юриста на заході представляла фахівець Болехівського бюро правової допомоги Ілона Калита. Під її керівництвом «потенційні правники» складали заяви, скарги, клопотання, запити, розписки, розв’язували юридичні задачі тощо. Впродовж такого навчання учні одночасно отримували консультації працівника бюро з різноманітних правових питань. Завершився профорієнтований дитячий захід «Майстерня професій» визначенням переможців та врученням призів.

На виконання плану заходів Калуського місцевого центру з надання БВПД, з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім’ї, присутніх було проінформовано про загальнонаціональний проект Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги «Я МАЮ ПРАВО», головне завдання якого є підвищення юридичної грамотності українців щодо своїх прав у різних сферах життя та формування нової правової культури в суспільстві. Також за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» та Міжнародного фонду «Відродження» було розповсюджено буклети «Твої права – твій захист. Правові орієнтири для кожної дитини» на тему захисту прав дітей, молоді та сімей.


{gallery}pictures/2017.11.24_сироти{/gallery}

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)