назад

Правова допомога он-лайн: де та як отримати у Запорізькій області

Починаючи з 1 березня 2016 року  мешканці Запорізької області можуть отримати безоплатну правову допомогу он-лайн за місцем свого проживання завдяки впровадженню на території області проекту «Бібліоміст».

Програма «Бібліоміст» –  це унікальна можливість для мешканців Запорізького краю, що мешкають у віддалених населених пунктах чи, за станом здоров’я, не мають змоги приїхати до місцевого центру,  отримати вичерпну юридичну консультацію або відповідь на проблемне питання правового характеру.

Громадянам  для отримання доступу до безоплатної правової допомоги необхідно лише прийти до однієї з бібліотек за місцем проживання, яка підключена  до програми “Бібліоміст”.

Бібліотеки, налаштовані до сервісів програми «Бібліоміст»,  і скайпи-адреси місцевих центрів з надання БВПД

Працівники бібліотеки налаштують Skype-зв’язок з  фахівцями одного з  місцевих центрів  з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Фахівець місцевого центру надасть правову консультацію, роз’ясне законодавство, та, при необхідності, забезпечить доступ до вторинної правової допомоги.

Он-лайн консультацію можна отримати у 31 бібліотеці Запорізької області. Під час існування зазначеної програми до фахівців місцевих центрів з надання БВПД за допомогою Skype-зв’язку звернулося 194 людини.

Питання, що найчастіше виникають у мешканців Запорізького краю, пов’язані зі спадковим, трудовим, земельним законодавствами, з оформленням субсидій та дотриманням прав учасників Антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб тощо.