назад

«Наше головне завдання – створити комфортні умови перебування дітей-сиріт у їх нових родинах», – під час круглого столу відмітили працівники Романівського бюро правової допомоги

06.09.2016 - dituЗ метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи про систему безоплатної вторинної правової допомоги, начальник Романівського бюро правової допомоги Світлана Крижанівська та заступник начальника Жанна Пасенко спільно з службою у справах дітей Романівської районної державної адміністрації провели зустріч за круглим столом на тему: «Безоплатна правова допомога для опікунів, піклувальників та дітей сиріт».

Начальник бюро Світлана Крижанівська розповіла про нарахування аліментів та утримань на дитину, призначення пенсій у зв’язку з втратою годувальника, реєстрацію нерухомого майна та інші.

Також піднімались болючі питання щодо призначення та виплату державних соціальних допомог дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виплату їм одноразової грошової допомоги на одяг та при досягненні 18 років.

«Ця зустріч – це наша спроба налагодження тісної співпраці прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників нашого району з представниками державних установ, до яких їм необхідно звертатися: Романівського бюро правової допомоги, службою у справах дітей та іншими, – зазначила Світлана Крижанівська. – Подібні зустрічі плануємо продовжувати. Адже питання дітей-сиріт знаходиться на постійному контролі влади, а наше головне завдання – створити максимально комфортні умови перебування для дітей цієї категорії у їх нових родинах».

Загалом круглий стіл пройшов у форматі діалогу, в ході якого жителі Романівщини отримали відповіді на хвилюючі їх питання. Присутні гості поділилися випадками із життя тих дітей, які потрапляють у прийомні сім`ї, поділилися власним досвідом виховання.