назад

Правова допомога працювала для жителів села Бобрик в режимі Skype-зв’язку

skypegadja4 2

Правова допомога в режимі Skype-зв’язку є ефективною формою роботи, яка забезпечує жителів віддалених населених пунктів районів області кваліфікованими юридичними консультаціями працівників місцевих центрів з надання БВПД бюро правової допомоги та дозволяє її отримати за місцем проживання , не виїзжаючи до районного центру.

Так, 10 жовтня 2018 року, головний спеціаліст Гадяцького бюро правової допомоги Микола Черкасов консультував жителів села Бобрик Гадяцького району в режимі скайп-зв’язку відповідно до графіку функціонування дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги на базі Гадяцької районної центральної бібліотеки ім. Лесі Українки.

        Громадянам, що звернулися за правовою допомогою фахівець надав роз’яснення норм права соціального захисту населення, що стосувалися переоформлення права власності на будинок та земельний пай, а також щодо норм законодавства які регулюють право на отримання пільг для багатодітних сімей.

        Після цього дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги продовжив свою роботу безпосередньо в Гадяцькій центральній районній бібліотеці імені Лесі Українки.           Під час консультування Микола Черкасов надав роз’яснення по питанню надання субсидії, а також роз’яснив громадянам порядок реалізації їх права на безоплатну вторинну правову допомогу.

            Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Гадяцького бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5 тел. (05354) 3-25-05.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.