назад

Правова допомога стає доступнішою

44-1Фахівцями Путильського бюро правової допомоги було надано адресну правову допомогу громадянці, яка проходить амбулаторне лікування в Путильській центральній районній лікарня щодо використання свого права на отримання безкоштовних ліків.

З метою забезпечення рівного доступу громадян до надання безоплатної первинної правової допомоги, 23 листопада 2017 року пацієнтці Путильської ЦРЛ було надано адресну правову допомогу. Вона хворіє на цукровий діабет, тому її цікавило, як отримати медикаменти за програмою «Доступні ліки».

Головний спеціаліст Путильського бюро правової допомоги Світлана Карапка надала роз’яснення. «Постановою КМУ “Про запровадження відшкодування вартості лікарських засобів” з 1 квітня 2017 року затверджено перелік відшкодування вартості лікарських засобів при амбулаторному лікуванні хворих на серцево-судинні хвороби, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальну астму згідно з переліком міжнародних непатентованих назв лікарських засобів», – пояснила фахівець. Також вона надала роз’яснення щодо положення, яке визначає порядок виплати грошової компенсації, повернення майна або відшкодування його вартості громадянам, реабілітованим, відповідно до Закону України “Про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні” або їхнім спадкоємцям.

Окрім того громадянка цікавилась щодо порядку нарахування житлової субсидії. На всі запитання їй надали вичерпні відповіді.

Опісля було роздано інформаційні буклети та повідомлено більш детально про послуги, які надає бюро.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).