назад
21.02.18

Правова допомога та правопросвітництво громади – пріоритетні завдання працівників системи безоплатної правової допомоги

2233

Працівники Лубенського місцевого центру проводять правопросвітницьку роботу серед безробітних в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Тимчасово безробітні – категорія людей, якій часто необхідна правова консультація. Для того, щоб люди знали свої права та могли ними користуватись, фахівчині бюро правової допомоги відвідали центри зайнятості, де ознайомили громадян з можливість скористатись правом на отримання безоплатної юридичної консультації, а також у випадках передбачених Законом України «Про безоплатну правову допомогу» отримати адвоката для захисту своїх прав.

19 лютого, в приміщенні Пирятинського районного центру зайнятості фахівчиня Пирятинського бюро правової допомоги Ольга Сокол провела лекцію для тимчасово безробітних осіб. Лекція розпочалась з інформування про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема, щодо розширення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.Dustancii punkt y centri zainiatosti. Piruatin. 19.02.18. Gol. specialist O. Sokol 2

«На даний час усі діти мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги»наголосила Ольга Сокол.

Також представниця системи БПД повідомила, що у центрах та бюро з надання безоплатної правової допомоги відкритий інформаційний доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України. Звернувшись до бюро, громадяни зможуть скористатися онлайн-послугами, які надаються в «Кабінеті електронних сервісів». Усі отримані документи в електронному вигляді мають таку ж юридичну силу, як і їх паперові аналоги, отримані у державного реєстратора.

Лекція продовжилася у формі дискусії під час якої учасники  розглядали проблеми, з якими зіштовхуються громадяни в різних життєвих обставинах. Присутні дізналися більш детально про послуги, які надає система БПД. Фахівчиня бюро правової допомоги наголосила на можливостях скористатися послугами єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги, який працює цілодобово та поінформувала про те, що громадяни, які особисто не можуть відвідати бюро правової допомоги, можуть отримати адресну правову допомогу за місцем проживання або перебування.

Цього ж дня, керівник Хорольського бюро правової допомоги, Юлія Барило провела семінарське заняття для безробітних у Хорольській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості. Під час семінару представниця бюро висвітлила основні положення, які стосуються прав осіб працездатного віку, зареєстрованих в територіальному органі центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції, як безробітні.19.02.2018 seminarske zanytty nachalnuk Horolskogo BPD Ylia Barulo HRCZ2

По завершенні правопросвітницьких заходів, представниці бюро правової допомоги забезпечили роботу дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги в Хорольській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості та в Пирятинському районному центрі зайнятості.19.02

Фахівчині системи БПД надавали роз’яснення щодо питань, які турбували громадян та запросили скористатися правовими послугами, звернувшись до бюро безоплатної правової допомоги.

Нагадуємо, що з метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги регулярно діють дистанційні пункти консультування громадян. В Лубенському місцевому центрі з надання БВПД з початку року працює вже 45 дистанційних пунктів для соціально-вразливих категорій громадян, зокрема таких як інваліди, люди похилого віку та інших осіб, які з різних причин не мають можливості отримати правову допомогу, звернувшись безпосередньо до місцевого центру або бюро правової допомоги. З більш детальною інформацією щодо діяльності пунктів можна ознайомитися тут.

Додатково повідомляємо, що Лубенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою:  м. Лубни, вул. Монастирська, 17контактний телефон: (05361)77-479.

Пирятинське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Пирятин, вул. Соборна, 41, 1 пов., тел. (053-58) 3-22-54.

Хорольське бюро правової допомогипрацює за адресою:м. Хорол вул. Незалежності, 78А, тел. (05362)3-32-20 

Єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України) за номером: 0-800-213-103.