назад

dopomoga ATO KotovskУ 2016 році фахівцями Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги учасникам АТО надана 151 консультація з різних правових питань, шістьом учасникам бойових дій надана вторинна правова допомога — представництво їх інтересів в суді. Більшість військовослужбовців звертались за роз’ясненням стосовно отримання земельної ділянки.

Зважаючи на актуальність даної тематики, Котовський місцевий центр з надання БВПД  розробив інформаційну листівку  “Покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО, а також членам сімей загиблих учасників АТО в отриманні земельних ділянок. Також до уваги учасників АТО представлені буклети: “Реалізація права учасників АТО на землю та житло”,  “Пільги учасникам бойових дій та особам прирівняним до них”,“Дії позичальника мобілізованого та учасника АТО, який має зобов’язання по кредиту. Дії незаконно звільнених учасників АТО”, Укладення та припинення контрактів військовими під час АТО”, “Забезпечення учасників бойових дій ліками та лікарськими засобами”, “Соціальні пільги учасникам АТО”.

Котовський місцевий центр з надання БВПД звертає увагу учасників АТО, що за ініціативи Всеукраїнського Об’єднання учасників АТО “УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!” створено програму “Соціальна картка учасника АТО”, яка дозволяє учасникам бойових дій на сході України та членам їх сімей отримувати необхідну допомогу. На сьогодні ця соціально-правова програма є інструментом, що за допомогою відповідного програмно-технологічного забезпечення дозволяє кожному власнику отримувати такі можливості:

  • безкоштовна правова підтримка та юридична консультація;
  • безкоштовне обстеження та надання медичних послуг;
  • психологічна підтримка;
  • знижки на покупки у всеукраїнських торгових мережах;
  • освітні, оздоровчі та розважальні програми для учасників АТО та членів їх родин.

Наразі можливості карти збільшуються щодня.

Звертаємо увагу, що отримати соціальну картку може кожен військовослужбовець, який має посвідчення УБД та є реальним учасником бойових дій. Інформацію щодо можливості оформлення та отримання соціальних карток учасника АТО “УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!” можна дізнатись тут або у  центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Котовський місцевий центр з надання БВПД нагадує, що завдяки  внесеним змінам до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», які вступили в дію з 05 січня 2017 року, значно розширено коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, а це, в тому числі, і ветерани війни  – учасники бойових дій та які претендують на отримання статусу УБД, у тому числі учасники АТО, інваліди та учасники сімей загиблих у воєнних діях, конфліктах та АТО.       

Для вирішення правових питань можна звертатись до Котовського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м. Подільськ, вул. Соборна, буд 194-а, тел.: (04862) 3-07-34